Karácsonyi almás-mákos süti

Mi ezt a finom Derecske almás-mákos sütit ajánljuk az ünnepi készülődéshez! Glutén- és tejmentesen is elkészíthető.

Hozzávalók:

A tésztához:

3 közepes alma lereszelve

10 dkg darált mák

8 dkg cukor

1 tk sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

1 késhegynyi fahéj

5 dkg vaj vagy margarin

1,5 dl tej vagy növényi tej

10 dkg búzaliszt vagy rizsliszt

1 tojás

A tetejére:

2 csomag pudingpor + 5 dl növényi tej

vagy 1 csomag pudingpor + 5 dl tej,

2 ek cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, 20×20 cm-es sütőformában, 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A pudingport 1 dl tejben csomómentesre keverjük, aztán a maradék tejet és a cukrot is a pudinghoz adjuk és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült a süti, nincs más dolgunk, mint a tetejére simítani a krémes pudingot. A türelmetlenek akár langyosan is fogyaszthatják.

Jó étvágyat hozzá!